حمله انتحاری و درگیری مسلحانه در خیبرپختون‌خوا پاکستان

به گزارش رویترز، مقام‌های امنیتی در خیبرپختون‌خوا کشته شدن ۲۴ نیروی ارتش پاکستان را در نتیجه این حمله تایید کردند

نیروهای پلیس پاکستان در حال دیده‌بانی اطراف محل انفجار در دیره اسماعیل‌خان‌ــ X/@KarachinewsA

صبح سه‌شنبه ۲۱ آذر (۱۲ دسامبر) یک حمله انتحاری در نزدیکی مقر پلیس شهر دیره اسماعیل خان ایالت خیبرپختون‌خوای پاکستان رخ داد. بر اساس گزارش آسوشیتدپرس، یک عامل انتحاری خودرویی بمب‌گذاری‌شده را در ورودی اصلی این مقر پلیس منفجر کرده است.

این رسانه به نقل از کمال خان، یک افسر پلیس در دیره اسماعیل‌ خان، نوشت که پس از انفجار، گروهی از مهاجمان مسلح با پلیس درگیر شده‌اند. گفته می‌شود این درگیری ساعاتی به طول انجامیده است.  

به گزارش رویترز، مقام‌های امنیتی در خیبرپختون‌خوا کشته شدن ۲۴ نیروی ارتش پاکستان را در نتیجه این حمله تایید کردند.

برخی منابع محلی گفته‌اند که این حمله را یک گروه پنج نفره شامل دو مهاجم انتحاری با یک کامیون مملو از موادمنفجره انجام داده‌اند.

عشرت العباد، استاندار پیشین ایالت سند، در شبکه اجتماعی اکس نوشت که این حمله در نزدیکی مدرسه دارابان و مقر پلیس دارابان در دیره اسماعیل‌ خان رخ داده است. گفته می‌شود این ایستگاه پلیس در منطقه قبایلی دیره اسماعیل‌خان به عنوان یکی  از کمپ‌های ارتش پاکستان استفاده می‌شد.

دیره اسماعیل‌ خان در نزدیکی وزیرستان جنوبی و در چند کیلومتری مرز پاکستان با افغانستان قرار دارد؛ جایی که پیش از این نیز صحنه حملات پیاپی گروه‌های ستیزه‌جوی پاکستانی بود. این استان را پایگاه سابق شبه‌نظامیان تحریک طالبان پاکستان می‌نامند.

هنوز هیچ گروهی مسئولیت حمله صبح سه‌شنبه را به عهده نگرفته، اما مظنون اصلی گروه تحریک طالبان پاکستانی است که در دو سال گذشته موجی از حملات مرگبار را در خیبرپختونخوا به راه انداخته‌ است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این گروه ژانویه ۲۰۲۳، در یک حمله انتحاری مرگبار به مسجدی در شهر پیشاور ایالت خیبرپختونخوا، دست‌کم ۱۰۱ نفر را کشت و شمار زیادی را زخمی کرد.

تحریک طالبان پاکستان که از بیشتر از ۱۰ سال پیش در مناطق شمال غربی پاکستان حضور دارند، در دو سال گذشته و پس از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، به میزان چشمگیری تقویت شده‌اند. در این مدت، ایالت خیبرپختونخوا که خاستگاه این گروه شمرده می‌شود، صحنه بیشترین حملات بوده است.

به گفته مقام‌های ارشد دولت پاکستان، تعداد حملات انتحاری در سراسر پاکستان در دو سال گذشته ۵۰۰ برابر سال‌های قبل بوده است. این مقام‌ها مدعی‌اند که رد شهروندان افغانستان در این حملات آشکارا دیده می‌شود.

انوارالحق کاکر، نخست‌وزیر موقت پاکستان، اوایل نوامبر در یک نشست خبری گفت که از ۲۴ مورد «حملات تروریستی» که عوامل آن‌ها دستگیر شدند، در ۱۴ مورد، عوامل آن‌ها شهروند افغانستان بودند. او مدعی شد که طالبان افغانستان از طالبان پاکستانی حمایت می‌کنند و به همین دلیل میزان حملات در پاکستان پس از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان افزایش یافته است.

بیشتر از جهان